CLUB
Kullanıcı :
Şifre :
Üye Ol | Şifremi Unuttum

    DOĞAL PARKLAR & MESİRE YERLERİ  
KÖPRÜ ÇAYI (KÖPRÜ SUYU)
Seril, SERİK, ANTALYA, TÜRKİYE 20 HAZİRAN 2005

 Köprü Çayı

Fotoğraf: Bumin Ergenekon
Tarih: 26 HAZİRAN 2005
öprü Çayı, diğer adıyla Köprü Suyu (ilk çağda Eeurymedon adıyla anılmış) Göller Yöresi’nden çıkarak güneyde Akdeniz’e dökülüyor. Köprü Çayı’nın toplam uzunluğu 184 km. Köprü Suyunu, Eğirdir Gölü’nün güneydoğusundaki Sarıidris Dağı’ndan çıkan dereler oluşturuyor. Karstik kaynaklardan beslendiğinden suyu bol, debisi ise ortalama 86 m3/sn.

 Köprü Çayı

Fotoğraf: Bumin Ergenekon
Tarih: 26 HAZİRAN 2005
ntalya’nın Serik İlçesi’nde, akarsuyun dağlık bölgeden düzlüğe ulaştığı yerde Köprü Çayı Regülatörünün sağ tarafında mesire yerleri-dinlenme tesisleri mevcut. Bu dinlenme tesislerinin kıymetini artıran bir başka özellikleri ise Aspendos Antik Kent kalıntılarının çok yakınında, Aspendos Tiyatrosu’na ise sadece 2.5 km uzaklıkta olmaları. Akarsu kıyısındaki bu tesislere ulaşmak için önce Aspendos’a gelmelisiniz. Antalya-Alanya karayolunun 44 km.'sinden kuzeye dönen yola sapın, 2 km sonra Aspendos’a varıyorsunuz. Yaz aylarında her türlü konser, opera ve baleye evsahipliği yapan Aspendos Tiyatrosu’na geldiyseniz ve eğer dahil olacağınız programa daha saatler varsa veya yaz sıcağında serinlemek, dinlenmek ve hele balık yemek istiyorsanız mutlaka bu tesisleri ziyaret edin. Pekçok ziyaretçi bu gizli doğal güzelliğin farkında değil. Köprü Çayı üzerine kurulu köprüyü geçtikten sonra sözü geçen tesislere geliniyor.

 Köprü Çayı

Fotoğraf: Bumin Ergenekon
Tarih: 26 HAZİRAN 2005
allas Turizm İşletmesi Dinleme Tesisleri (0242 7645327) hemen kıyıdaki restoran ve akarsu üzerine kurulu ahşap restoran bölümlerinden oluşuyor. Canlı alabalık, meze çeşitleri ve hertürlü içecek mevcut. Ayrıca tesiste çok iyi karşılanıyor, misafir ediliyorsunuz. Verilen hizmet kaliteli, çalışanları saygılı. Tesis misafirleri isterlerse akarsuda bisikletle dolaşabilirler.

Gezginler:
  • Bumin Ergenekon


© 2000-2006 Tatildeyim.com & Gökhan Önal. Tüm Hakları saklıdır.
En iyi görüntü için 1024x768 çözünürlüğünü ve Explorer 5+ veya Netscape 6+ tarayıcılarını kullanınız.

YÖRELER | DOĞAL ALANLAR ve MESİRE YERLERİ | CAMİİLER ve TÜRBELER | MANASTIR ve KİLİSELER | MÜZELER
SARAYLAR, KÖŞKLER VE KASIRLAR | DİĞER TARİHİ YAPILAR | GEZİ FOTOĞRAFLARI | KARTPOSTAL