İlçe : UZUNKÖPRÜ
İl : EDİRNE
Ülke : TÜRKİYE
Tel. Kodu : 284
Plaka : 22
Gezginler : Gökhan Önal
Berkant Atmaca
Tarih : 16 EKİM 2002
Yüzölçüm : 1.226 km²
Nüfus : 73.486 (2000)
CLUB
Kullanıcı :
Şifre :
Üye Ol | Şifremi Unuttum
    GEZİ YÖRELERİ - TANITIM  

 Uzunköprü

Fotoğraf: Gökhan Önal
Tarih: 16 EKİM 2002
üzölçümü olarak Edirne'nin en büyük ilçesi, 73.486 (2000 yılı sayımı) kişilik nüfusuyla da Edirne'nin üçüncü büyük ilçesi olan Uzunköprü, Türkiye'den Yunanistan'a açılan demiryolu kapısıdır. Halkın çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla geçinir; tahıllar, endüstri bitkileri, sebze, meyve, büyük-küçükbaş hayvan yetiştirir. Endüstrisi, daha çok tarıma dayalı olarak gelişmiştir. Çeşitli besin maddeleri üretilir. Ergene nehri kıyısında pirinç tarlaları yer almakta ve elde edilen pirinç ilçedeki fabrikalarda işlenmektedir. Yüksek kalorili linyit çıkarılan ilçede küçük sanayi sitesi vardır.


 Uzunköprü

Fotoğraf: Gökhan Önal
Tarih: 16 EKİM 2002
n ünlü tarihsel yapısı, 1427-1443 yılları arasında II.Murat tarafından Mimar Muslihiddin'e yaptırılmış olan 1270m uzunluğundaki dünyanın en uzun taş köprüsünden biri olan Uzunköprü (Ergene Köprüsü)' dür. Köprü hakkında detalı bilgi için tıklayınız.


 Uzunköprü

Fotoğraf: Gökhan Önal
Tarih: 16 EKİM 2002
lçede bulunan diğer önemli yapılar; II.Murat külliyesinin tek minareli ve çatılı Muradiye camii, külliyenin içinde yer alan Çifte Hamam, II.Beyazıt zamanında Mimar Hayrettin'in yaptığı Halise Hatun camii, Uzunköprü (Ergene Köprüsü)' nün ilçe tarafındaki ucunu II.Meşrutiyet döneminde eklenmiş olan Hürriyet çeşmesi, Belediye parkında bulunan Gazi Mahmut Çeşmesi, Halise Hatun Çeşmesi ve Telli Çeşme' dir.

İlçenin kırları avcılık yönünden ilgi çekicidir. Balık avcılığı için irili ufaklı yapay göller ve dereler uygun ortamlar sağlamaktadır. Yörede düzenlenen etkinlikler , Bülbül deresinde yapılan Dallık adlı bahar şenliği, av partileri ve panayırdır.


KÖFTECİ NİYAZİ

Köprünün ilçe merkezine bakan tarafına sırtınızı verin ve caddeden PTT'ye kadar ilerleyin. Buradan sola dönünce yine 150m kadar gidip bir sol daha yapmak gerekiyor tam orda yol üstünde görünür Niyazi.


Kaynaklar:
  • OSMANLI ŞEHİRLERİ, Pars Tuğlacı, Milliyet Yayınları, İstanbul, 1985
  • EDİRNE SULARIN BULUŞTUĞU YER, T.C.Edirne Valiliği, EDİRNE TURİZM ENDÜSTRİSİ VE TİC.A.Ş., Haziran 2002


© 2000-2006 Tatildeyim.com & Gökhan Önal. Tüm Hakları saklıdır.
En iyi görüntü için 1024x768 çözünürlüğünü ve Explorer 5+ veya Netscape 6+ tarayıcılarını kullanınız.

YÖRELER | DOĞAL ALANLAR ve MESİRE YERLERİ | CAMİİLER ve TÜRBELER | MANASTIR ve KİLİSELER | MÜZELER
SARAYLAR, KÖŞKLER VE KASIRLAR | DİĞER TARİHİ YAPILAR | GEZİ FOTOĞRAFLARI | KARTPOSTAL